Proč v létě přibereme? Pojďme nastavit opět řád!

Jak znovu vnést do života řád? Zásadní je pravidelnost!

Léto se chýlí ke konci a září pomalu klepe na dveře. To neznamená jen návrat dětí do školních lavic, ale i návrat pevnějšího režimu, který následuje po letním lelkování a rozvolnění. Jak se motivovat a nastoupit zase na zdravou cestu tak, abychom to zvládli bez potíží a v pořádku?

Letní dovolené, prázdniny s dětmi a pohoda u vody, ať už u moře nebo u bazénu, vysokohorského jezera nebo českého rybníku. Dlouhé večery, teplá rána, grilování, oslavy, tancování, veselení se dlouho do noci a potom zase brzké vstávání. Výlety s rodinou i přáteli, letní kino, drinky, povídání si pod širým nebem posetým hvězdami… Léto je krásné a nese s sebou spoustu různých aktivit, to všechno se ale bohužel podepisuje na naší disciplíně, kterou celoročně trénujeme.

Proč spousta lidí v létě přibere

Je paradox, že mnoho lidí přibere spíše v létě než o Vánocích. Na první pohled se to zdá být nepochopitelné. Jak to? Vždyť je všude tolik možností pohybu na čerstvém vzduchu, všude tolik čerstvých pochutin, jen se na ně srdce směje… Jenže vedle nich je tu ono zmiňované grilování, posezení s přáteli u sklenky vína nebo něčeho ostřejšího, kdy často u jedné sklenky nezůstane… Když se tohle všechno nasčítá, jsme potom unavení, že sebou raději „plácneme“ někam k vodě, kde chytáme bronz, ale už se nám nechce si zaplavat, jít běhat nebo si třeba zapnout Cvičky, všechno odkládáme na později, je přeci léto…

Aby se křivky nerozplývaly v nenávratnu

V jedné písničce se zpívá: „Je léto a já všechno v … mám…“ – kdo zná, nechť doplní, kdo nezná, nechť si poslechne. Je to trochu sprosté, proto to nepíšeme naplno, zároveň je to ale také poměrně výstižné, takže to nelze nezmínit. V létě na mnoho rutinních návyků zkrátka rezignujeme, protože je všude kolem tolik jiných vzruchů, že si chceme dopřát a nechce se nám se pořád „drezůrovat“ a být na sebe přísní jako jindy v roce. Následky na sebe ovšem bohužel často nenechají dlouho čekat a vysněné a pracně budované křivky se podobně jako sen o nich rozplývají v nenávratnu…

Jak vnést do života zase řád

Co dělat, aby se vás to, o čem mluvíme, netýkalo? Nebo co dělat, pokud se vás to již týká a vy nevíte, jak se z toho bludného kruhu dostat ven? Odpověď najdete na našich internetových stránkách. Pojďme to vzít s nástupem podzimu trochu od podlahy, nebo začněme již nyní a vplujme společně do příjemného, leč disciplinovaného režimu, který vrátí do našeho života řád. Pomocníkem nám přitom bude, jak jinak, zdravé a vyvážené jídlo, dostatek vody v rámci pitného režimu a také pravidelný pohyb.

Proč je zásadní pravidelnost

Abychom měli vůli dodržovat stanovený režim, musíme si zvyknout dělat všechny ty dobré věci zase pravidelně. To znamená: hýbat se každý den a s tím pomůže náš online fitness taneční program Cvičky Onlajn. Za malý peníz máte měsíčně k dispozici tři nové lekce a k tomu archiv všech lekcí, které dříve proběhly. Dodržovat pravidelnost pohybu je tedy nyní snazší než kdykoliv předtím: stačí denně zapnout Cvičky a začít. 

A jak je to s pravidelností stravy? Tady je také odpověď snadná: Spolehněte se na naše Krabičky! Uvaříme, zabalíme a přivezeme vám je až pod nos a společně s nimi dávku chutné a vyvážené energie na celý den. Ušetříte čas vymýšlením a nákupem surovin, ušetříte peníze za každodenní shánění jídla, zajistíte si dostatek živin potřebných pro optimální fungování vašeho organismu. Svěřte se do naší péče a vše společně zvládneme s klidem, pohodou a úsměvem na tváři. Pokud si s něčím nevíte rady, zavolejte nám a my si o tom s vámi rádi popovídáme!

Váš Krabičkujeme a Cvičky Onlajn tým!