Dubnové slunce sice ještě trochu váhá, ale příroda už jede naplno. A právě jaro je ideální období, kdy se náš jídelníček může opřít o to, co kolem nás přirozeně roste. Nejenže tím podpoříš své zdraví a imunitu, ale taky si zpestříš chutě a zaženeš nudu v kuchyni.
V Krabičkujeme věříme v jednoduchost a sezónnost, protože právě ta často přináší nejlepší výsledky. Tak pojďme na to. Co si v dubnu zaslouží místo na tvém talíři?
Navíc nám naše tělo samo napovídá. Po těžké zimě většinou toužíme po lehkosti, svěžesti a vitamínech. A přesně to příroda v dubnu nabízí.
Skvělý zdroj vitamínu C, vlákniny a antioxidantů. Jsou lehce pikantní a krásně křupou. Ideální do salátu, ale třeba i na chléb s tvarohem.
Jemný, výživný a plný kyseliny listové, železa i hořčíku. Hodí se do smoothie, na pánev, i jako základ salátu.
Obsahují síru, která má protizánětlivé účinky, a navíc krásně oživí každé jídlo barvou i chutí.
Stále doznívá sezóna kořenové zeleniny a jablek ze skladů. Kombinuj s novými jarními kousky a máš ideální mix.
Nemusíš dělat žádné složité saláty nebo jarní menu o šesti chodech. Někdy stačí vyměnit přílohu za salát, přidat ředkvičky k večeři nebo ozdobit krabičku pažitkou. I malá změna má velký efekt a jídlo hned působí čerstvěji a lákavěji.
Pokud máš pocit, že je na zeleninu ještě zima, zlehka ji orestuj nebo zapeč. Špenát se skvěle hodí i do omelety, zelí třeba ke kuskusu.
Ingredience (2 porce):
Postup:
Všechny suroviny promíchej v míse, přidej zálivku z oleje, citronu, soli a pepře. Na závěr posyp semínky. Podávej samotné nebo s plátkem žitného chleba.
Jarní jídelníček nemusí být složitý. Dej prostor tomu, co právě roste. Sezónní potraviny tě nejen výživově podpoří, ale taky nakopnou chuť experimentovat a vařit s radostí.
A přesně o to v Krabičkujeme jde. Jíst s chutí, lehkostí a v souladu s tím, co naše tělo opravdu potřebuje.
Krásné jarní hry
Lucie Tvrdoňová, Krabičkujeme s.r.o.