Jaké benefity přináší harmonické stravování?

Nejde jen o to, že vypadáme lépe. Mění se i spousta věcí, které na pohled nevidíme.

Pokud pravidelně sledujete naše stránky a patříte mezi ty, kteří využívají našich výživových či fitness služeb, pak jistě z vlastní zkušenosti víte, že upravíte-li stravovací a pohybový režim, cítíte se mnohem lépe. Ať již je Váš cíl jakýkoliv. 

Co ale skutečně stojí za tím, že je Vám najednou tak dobře?

Určitě to nebude jen těmi ztracenými kily.

20160603_144130_001

 

Co dalšího tedy, kromě úpravy váhy, způsobuje nutričně bohaté stravování?

  • Dosáhnete optimálního režimu činnosti žláz v zažívacím ústrojí, čímž jim ulehčíte práci a zamezíte zbytečným ztrátám trávicích šťáv.
  • Přestane vás pálit žáha, zlobit žaludek a trápit plynatost a zácpa.
  • Zmizí otoky kloubů.
  • Zrychlíte a zefektivníte trávicí proces a pročistíte střeva. Už jen tím možná ztratíte pár přebytečných kilogramů.
  • Výrazně klesne vaše spotřeba potravy, protože vlivem čistých střev významně vzroste její zužitkování.
  • Budete mít dostatek energie a spolu s ní i novou chuť do života.

A to stojí za to, ne? Při sestavování jídelníčků na míru i do našich krabiček se řídíme jednoduchými zásadami, které kopírují základní principy zdravého a vyváženého stravování. Rozhodli jsme se Vám některé z nich představit, abyste je mohli i Vy sami aplikovat do praxe a vnést tak do svého každodenního režimu řád a pořádek.

Pamatujte, že hlavním kritériem při výběru potravy by měla být její rychlá stravitelnost – neměla by ležet v žaludku déle než 3 – 4 hodiny.

smoothie-1425494_960_720

 

V tomto duchu dodržujte jednoduchá pravidla:

  • Vyhýbejte se přílišné konzumaci masa. Vybírejte pouze maso libové. Soustřeďte se na konzumaci ryb.
  • Nekonzumujte bílé pečivo a cukr. Cukr čerpejte z přírodních zdrojů. Ke slazení zkuste med, stévii, nebo cukr z květů kokosové palmy.
  • Jezte co nejvíce ovoce a zeleniny v syrovém stavu. Vůbec se snažte, aby se ve vašem jídelníčku objevovalo co nejvíce potravin v syrovém stavu. Nesprávnou úpravou potravin, jako je např. dlouhé vaření, ničíme vitaminy, enzymy a minerální soli.
  • Hýbejte se a neužívejte projímadla, která vysušují sliznici střeva.
  • Dbejte na to, aby vaše strava byla složena alespoň z poloviny ze syrové zeleniny, ovoce a ořechů.
  • Vejce nejezte každý den.
  • Omezte pečení.
  • Chléb konzumujte ideálně žitný, hrubozrnný nebo z naklíčeného obilí. Nejlépe včerejší nebo na sucho opečený (jako toust) a hodně jej žvýkejte.
  • Z obilovin a pseudoobilovin upřednostňujte pohanku, která svou biologickou hodnotou překoná všechny druhy obilí.

Pohanka totiž obsahuje…

  • … cenné aminokyseliny.
  • … lecitin, který snižuje obsah cholesterolu v krvi.
  • … balastní látky jako je vláknina, které působí jako kartáč střev.
  • … draslík, fosfor, hořčík, vápník, železo, vitamin B1 B2 E a niacin.
  • … rutin, který chrání cévní stěny a krevní vlásečnice.
  • Kávu omezte na dva šálky denně. Pijte ji bez cukru a pokuste se ji postupně nahrazovat čajem. Nebo vyzkoušejte kávu ganodermu, s houbou reishi, jejíž zásaditost neutralizuje zakyselující účinek kávy. Ten se projevuje pocitem těžkosti po vypití kávy.

tea-991334_960_720

  • Mezi jídly popíjejte bylinkový čaj. Příznivě působí na naše trávení.

Cítit se dobře je tak snadné, když víte, jak na to. A od toho, abyste to věděli, máte nás.

Váš Krabičkujeme tým