Nevíte co přezrálými banány? Zkuste tento chutný skvost, který se nebojím označit za zdravý dezert ke kávě, nebo plnohodnotnou svačinku. Řeč je o BANÁNOVÉM CHLEBÍKU. My ho v krabičkách pečeme už více než 7 let a tento vymazlený recept je podle nás nejpovedenější. A že jsme těch obměn s děvčaty v kuchyni pár zkusily.
Co budete potřebovat:
100g ovesných vloček (namletých)
50g celozrnné mouky
Prášek do pečiva
Odměrka (cca 20g) proteinu nebo třtinového cukru
Skořice
3 banány (nejlépe zralé)
3 vejce
2 lžíce medu
4 lžíce bílého jogurtu
Postup:
Suché ingredience zamícháme zvlášť a mokré zvlášť. Vše spojíme a upečeme ve formě vymazané olivovým olejem a vysypané celozrnnou moukou. Použít můžete formu na srnčí hřbet. Chléb posypeme dle chuti ořechy, mandlemi či brusinkami. Pečeme asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Ať vám chlebík chutná!
Holky z Krabičkujeme.