Je to zase tady. Zahrady a louky nám zežloutly a my se můžeme konečně pustit do pampeliškového medu. Ve skutečnosti se nejedná o pravý med, spíše o pampeliškový sirup, ale to nic nemění na tom, že jde o velmi oblíbené sladidlo, které si snadno vyrobíme doma.
Můj postup se možná trochu liší od toho, který znáte vy a to hlavně dobou přípravy, mě se ale velmi osvědčil a dělám podle něj pampeliškový med každý rok.
Doporučuji sbírat květy pampelišek, když svítí sluníčko a květy jsou krásně otevřené, sbírejte pouze hlavičky, stonky byste potom museli otrhávat, protože by díky nim med zhořknul.
Potřebovat budete:
Postup:
Letos se mi stalo, že mi med zhoustl jako nikdy, přestože jsem dodržela stejný postup. Příroda se každý rok mění a dost možná byly pampelišky plné pilu. Loni to byl spíše takový pampeliškový sirup a letos mi díky hustotě nejde ani namazat na chleba.
Budu velmi ráda, když mi napíšete i své tipy a postřehy k receptu.
Vaše Lucka Tvrdoňová z Krabičkujeme.