Recept na tapiokový dezert od naší šéfové

Dnes oblékla zástěru naše šéfová a uchystala vám svačinku, kterou si sama pravidelně vaří, když jezdí natáčet cvičební lekce do programu Cvičky Onlajn. Jde o perly z kořene rostliny manioka, která roste v jižní Americe. Zároveň je tapioka prakticky bez alergenu, neobsahuje lepek a je lehce stravitelná. Ocení ji vegetariáni, vegani, celiaci nebo třeba vyznavači paleo stravování. Pravdou ale je, že se tento dezert musí umět do jídelníčku správně napočítat. Jde o vysoce sacharidovou svačinku, kterou ocení hlavně sportovci, rodiče dětí, které trpí podváhou, nebo starší osoby s trávícími obtížemi. Ale nebojte se! V krabičkách je vaše svačinka přesně započítána a nikdo po ní nepřibere. Naopak, benefity této energie jsou velmi přínosné.

A teď už pojďme na celý recept.


TAPIOKOVÝ DEZERT S OVOCEM.

INGREDIENCE:
100g Tapioky
1 zralejší banán
500 ml kokosového mléka
Javorový nebo čekankový sirup
Pekanové ořechy (nebo jiné)
Oblíbené ovoce
Voda

POSTUP:
Tapioku přes noc namočte do vody tak, aby byla úplně ponořená. Minimálně na dva články prstu nad vrstvou tapioky. Druhý den můžete scedit a uvařit v kokosovém mléce rovnou s rozmačkaným banánem a sirupem za stálého míchání, dokud tapioka úplně nezprůhlední. Konzistenci nechte jako pudink, klidně řidší, později ztuhne. Servírujte s oblíbeným ovocem a ořechy.
Dobrou chuť a nezapomeňte nám napsat, jak se vám povedla.


Lucka Tvrdoňová s celým týmem Krabičkujeme ❤️