6 osvěžujících letních snídaní
Léto nám ještě určitě neřeklo na shledanou a tak jsme se rozhodli vám poskytnout pár našich oblíbených letních snídaní. A jaké že to budou? Rychlé, snadné a zdravé. A taky teď prý strašně frčí. 😉
Světlo, slunce a teplo. Tři letní charakteristiky, pro které jej tolik milujeme. Dlouhé dny a noci, během nichž lze podnikat tolik úžasně dobrodružných věcí! A co je základem každého plnohodnotně prožitého dne?
Snídaně přece!
Zatímco v zimě dáváme přednost hutné a hlavně teplé kašovité stravě, s příchodem léta se náš jídelníček přirozeně odlehčuje. Přidáváme na ovoci, zelenině a přednost dáváme snadno stravitelným jídlům. Pokud ale patříte mezi milovníky lahodných krémových kašiček, nemusíte zoufat. Přišli jsme na způsob, jak si kaše vychutnat i v létě a dokonce se u toho i pořádně zchladit!
Kaše přes noc: Fenomén dnešní doby
Overnight oatmeal. To je fenomén posledních let. Převratný způsob, jak připravit chutnou snídani za několik okamžiků. Navíc díky tomu, že ji nachystáte večer, vám ráno odpadá jedna starost a získáte vzácný čas navíc, který jistě každý ocení. Jedná se o kaši, kterou vytvoříte tak, že ovesné vločky smícháte s ovocem, ořechy, mlékem, …
V jednoduchosti je krása
Zkrátka s čím vás napadne a co máte rádi. To všechno vložíte do skleničky s uzavíratelným víčkem, přidáte trochu vody, zavřete a protřepete. Následně otevřete, promícháte a postup opakujete. Takto připravené necháte přes noc v lednici a ráno na vás bude čekat chutná a výživná pochoutka, která dodá energii na celé dopoledne. Vločky se přes noc rozmočí, nabydou a chuti všech surovin se spojí v jeden jediný harmonický celek.
A protože nás v naší firmě Krabičkujeme baví inovovat a vymýšlet a zkoušet nové věci, přišli jsme na dalších 6 způsobů, jak podobně připravit lahodné overnight kaše. Až na to, že nejsou z ovesných vloček. Podívejte se na naše recepty, vyzkoušejte je a dejte nám vědět, jak jste si pochutnali.
Postup přípravy je u všech stejný:
Smícháme 2 základní suroviny. Zalijeme teplým mlékem či vodou. Protřepeme, promícháme, uzavřeme ve sklenici a dáme na noc do ledničky. Ráno vmícháme dle chuti med, stévii, ovoce sušené i čerstvé, ořechy, kakaové boby, sušený kokos, nebo jogurt, Cottage sýr, tvaroh, ricottu, čokoládový protein, … Zkrátka si svou kaši dotvořte přesně podle toho, na co máte chuť!
1. Kukuřičná
30 g kukuřičné krupice + 30 g kukuřičné mouky
2. Kukuřično-jáhlová
30 g kukuřičné krupice (nebo mouky) + 30 g jáhlových vloček
3. Kukuřično-žitná
30 g kukuřičné krupice nebo mouky + 30 g žitných vloček
4. Otrubovo-špaldová
30 g ovesných otrub + 30 g špaldových vloček
5. Kukuřično-otrubová
30 g kukuřičné mouky nebo krupice + 30 g ovesných otrub
6. Rýžová
30 g rýžové mouky + 30 g rýžové krupice
Dobrou chuť 😉