Rychlý recept na kuřecí kari s jasmínovou rýží

Ačkoliv mě jídlo i jeho chystání velmi baví, nechci stát hodiny a hodiny u plotny. Z toho důvodu vařím jednoduše, rychle a jídlo si pak více užívám na talíři, než v hrnci. Ušetřený čas si jdu zacvičit, projít ven, nebo udělám nějakou práci navíc.

Z toho důvodu si vybírám, vymýšlím, nebo zjednodušuji recepty z mých oblíbených surovin. Dnes pro vás mám recept na jídlo, které si sama ráda uvařím a které rádi uvaříme i vám v našich krabičkách.

Kari je jedno z mých nejoblíbenějších koření. Ve spojení s kokosovým mlékem je to hotový ráj v ústech. Skvělé je, že si recept můžete jakkoliv upravit. Jednou přidáte česnek, jednou kořenovou zeleninu, jindy ananas no a někdy jen výhonky. Fantazii se zkrátka meze nekladou. Tak pojďme na to.

Budete potřebovat

  • Kuřecí prsa
  • Cibuli
  • Pórek
  • Kari koření, sůl
  • Kokosové mléko
  • Kokosový olej na smažení
  • Rýži dle preferencí (já mám nejraději jasmínovou)
  • V případě sladké verze ještě ananas

Postupujte následovně

Kuřecí maso nakrájejte na malé nudličky, nebo proužky, cibulku nakrájejte najemno, osmažte na kokosovém oleji, přidejte maso, osolte, přidejte kari a orestujte. Podlijte kokosovým mlékem, přidejte nakrájený pórek a nechte pod pokličkou chvíli podusit. Podávejte s rýží. V případě, že budete chtít sladkou verzi s ananasem, přidejte jej k orestovanému masu, než zalijete kokosovým mlékem.

Dobrou chuť Vám přeje Lucka Tvrdoňová a celý tým Krabičkujeme