Sezónní stravování může být klíčem k udržení zdravé tělesné hmotnosti a podpoře celkového zdraví. Dnes se podíváme na benefity, které může přinést konzumace potravin v souladu s ročními obdobími.
Co je vlastně sezónní stravování?
Jde o způsob výživy, který prioritizuje konzumaci potravin, které jsou v daném ročním období přirozeně dostupné. To znamená, že na jaře bychom měli konzumovat jarní zeleninu a ovoce, v létě letní a tak dále.
Zdravotní benefity sezónního stravování
Možná vás to překvapí, ale sezónního stravování má také vliv na hubnutí
Sezónní potraviny často odpovídají energetickým potřebám našeho těla v daném období. V zimě je v nabídce více kalorických potravin, které nás hřejí a dodávají energii. Naopak v létě máme tendenci jíst lehčí stravu bohatou na vodu a vlákninu, která podporuje hubnutí. Konzumace sezónních potravin také může pomoci regulovat náš apetit. Vláknina obsažená v čerstvém ovoci a zelenině napomáhá pocitu sytosti a tak předchází přejídání.
Benefity sezónního stravování, díky kterým zhubnete
Sezónní stravování je tedy nejen v souladu s přírodou, ale také může přinést řadu zdravotních benefitů včetně podpory hubnutí. Začněte sledovat, jaké potraviny jsou právě v sezóně, a užijte si výhody, které s sebou toto stravování přináší.
No a pokud si nevíte rady, jak sezónní potraviny zpracovat, chybí vám čas, nebo inspirace, můžete se obrátit na nás. V krabičkujeme se řídíme heslem „uvaříme, zabalíme, přivezeme“ s láskou a radostí nám vlastní.
Na zdraví
Lucie Tvrdoňová