20.7. 2022

Recept na tolik oblíbený POKE BOWL

Tento týden jsme vám poprvé do krabiček přichystali tolik oblíbenou pochoutku zvanou poke bowl. Já tomu s oblibou říkám sushi v bouli. Miluji sushi a všechny ingredience, které na ně můžete použít, můžete stejně tak nasypat do mísy plné rýže. Doporučuji si poke nazdobit tak, aby vás to těšilo a lahodilo to i vašemu oku. A co vlastně takový poke bowl je? Jde o pokrm,...

6.7. 2022

Proč si v létě dávat pozor i na to, co pijete

Je sice pravda, že v létě máme daleko více pohybu než jindy v roce, na druhé straně v nás tato skutečnost může vyvolat nebezpečný dojem, že zvýšená sportovní aktivita nás opravňuje k tomu si dopřát trochu více něčeho, čeho si jinak odpíráme. Limonáda nebo míchaný drink se tváří nevinně, když se ale jejich energetická hodnota sečte, dají dohromady pořádnou bombu. ...

27.6. 2022

Prázdninové obědy? Žádný problém!

A je to tady! Čvachtání u bazénu, zmrzlinové dýchánky, ledová káva s přáteli, ale také vůně grilovaného masa na zahradách. To vše jsou znaky léta a prázdnin. Jsou ale prázdniny stejným odpočinkem od starostí pro dospělého, jako pro jeho děti, které mají dva měsíce volna? Jako pracující máma si dovolím říci, že s létem přichází i velká starost, co a hlavně kdy...

17.6. 2022

Máte nafouknuté břicho? Zaměřte se na stravu!

I štíhlá žena může mít vypouklé bříško. Mnohdy tak musí čelit nepříjemným dotazům, třeba i gratulacím k očekávanému miminku, což v případě, že dítě nečekáte, nikoho nepotěší. Na vině může být plynatost a nadýmání. Jak s jejich eliminací může pomoci strava? Pocity těžkosti, nadmutí a nafouknutí po jídle, mnohdy doprovázené nepříjemnými křečemi v podbřišku, často signalizují potíže s plynatostí a nadýmáním. Právě ty také bývají příčinou...

17.5. 2022

Ředkvičková pomazánka ze 3 ingrediencí

Dnes mám pro vás recept, který hravě zvládnou i vaše děti. Já ho zkusila úplnou náhodou, kdy jsem doma měla ředkvičky, které byly téměř na odchodu 🙂 Na tento recept budete potřebovat pouze 3 ingredience a nechci znít jako Láďa Hruška, ale pokud nebudete mít přesně tyto ingredience, můžete použít jiné „co dům dal“. Například místo lučiny lze použít...

11.5. 2022

Léto za dveřmi a vás trápí kila navíc?

Jednostranným a drastickým dietám odzvonilo a zdravé, vyvážené stravování získává na popularitě. Lidé si čím dál více uvědomují fakt, že svých cílů dosáhnou jen tehdy, bude-li jejich dieta dlouhodobě udržitelná. A ještě líp – nebudou-li muset své stravování označit slovem dieta, ale vyvážené stravování. Stihnu zhubnout do léta? Teplé počasí nabádá k tomu, opět více máknout na svých prioritách a hledat všemožné cesty,...

10.5. 2022

Recept na pampeliškový med

Konečně je to tady. Zahrady a louky nám zežloutly a my se můžeme konečně pustit do pampeliškového medu. Neberte mě za slovíčko. Vím, že se ve skutečnosti nejedná o pravý med, který vyrábí včeličky zastudena a díky svým žlázám, zde se jedná spíše o pampeliškový sirup, ale už naše babičky tomu říkaly med, tak to nebudu nijak snižovat. Můj postup se možná...

4.5. 2022

Recept na banánový chléb

Nevíte co přezrálými banány? Zkuste tento chutný skvost, který se nebojím označit za zdravý dezert ke kávě, nebo plnohodnotnou svačinku. Řeč je o BANÁNOVÉM CHLEBÍKU. My ho v krabičkách pečeme už více než 7 let a tento vymazlený recept je podle nás nejpovedenější. A že jsme těch obměn s děvčaty v kuchyni pár zkusily. Co budete potřebovat:100g ovesných vloček (namletých)50g celozrnné moukyPrášek...

28.4. 2022

Jak si užít čarodějnice bez výčitek?

Na 30. dubna připadá oslava oblíbené tradice pálení čarodějnic, nad jejímž hlubším významem se zpravidla příliš nezamýšlíme. To je ale škoda, protože naši předkové vnímali toto období přímo magicky a dokázali využít jeho ohromného potenciálu. Jak a v čem se od nich inspirovat? Ačkoliv pro nás je dnes konec dubna především časem, kdy se sejdeme s rodinou a přáteli, abychom...

25.4. 2022

Jarní jídelníček: Co do něj zařadit

Slunce nabírá na intenzitě a dny se prodlužují. To všechno jednoznačně naznačuje, že přichází teplejší a světlejší polovina roku. Jak přivítat jaro v kuchyni, jak obměnit jídelníček, co do něj patří a co ne?